FöregåendeStäng XNästa

Warning: Division by zero in /var/www/WebSites/www.bomanrestaurering.se/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 855

Warning: Division by zero in /var/www/WebSites/www.bomanrestaurering.se/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 858

FAQ

Sök bland tidigare ställda frågor

Alla
Bidrag(1)
Bygglov(2)
Byggnadsvård(1)
Offert(1)
 • Kostar det något att få en offert av er?

  Nej, det kostar aldrig något att få en offert, Vi erbjuder alltid en timmes gratis rådgivning. Då kommer vi hem till er, tittar på ert projekt och svarar på de frågor ni har. Om ni vill kan vi skicka en offert på e-post efter mötet och därefter får ni ta ställning till om ni vill gå vidare.

  Vi hjälper gärna till! Ring eller mejla oss för att boka ett första kostnadsfritt möte!
  Glada hälsningar,
  Boman Restaurering AB

 • Vilka handlingar krävs för ett komplett bygglov?

  En komplett bygglovshandlingar består i regel av följande delar;
  – Situationsplan
  – Fasadritningar (eller bilder, om åtgärden gäller en fastighet i Visby innerstad)
  – Teknisk beskrivning
  – Kontrollplan
  – Antikvariskt utlåtande (om åtgärden gäller en fastighet i Visby innerstad)

  Om ditt bygglov gäller en om- eller tillbyggnad kan det även krävas konstruktionsritning samt brandskyddsdokumentation.

  Vi hjälper dig gärna! Ring eller mejla så bokar vi ett första kostnadsfritt möte hemma hos dig och tittar på just ditt projekt!

  Glada hälsningar,
  Boman Restaurering AB

 • Varför ska man måla med linoljefärg och inte med "vanlig" färg som man köper i färghandeln?

  Linoljefärg ger en levande, vacker och hållbar yta och innehåller olika linoljor och pigment. Den tränger in i underlaget och ger ett mycket bra skydd mot vatten och smuts. Färgen åldras naturligt, tillåter underlaget att andras och riskerar inte att orsaka skador i träet. Dessutom är den miljövänlig och enkel att använda.

  Vi hjälper gärna till! Ring eller mejla oss så bokar vi ett första kostnadsfritt möte hemma hos er och tittar på just ert projekt!

  Glada hälsningar,
  Boman Restaurering AB

 • Krävs det bygglov för att underhålla sin fastighet i Visby innerstad?

  Ja, i Visby innerstad behövs det bygglov när du ska underhålla exteriören på sitt hus. Den utökade bygglovsplikten innefattar underhåll, ändring och byte av byggnaders exteriör samt murar och plank. Med underhåll avses målning eller lagning av fönster, dörrar, tak, fasad, murar och plank. Ändringar som avser mindre fasadändringar, byte av fönster, dörrar och ändring av detaljer såsom skorstenar, trappor, räcken och utsmyckningar, byte av kulör, taktäckningsmaterial eller fasadmaterial, uppsättning av luftvärmepump eller liknande, ändring och rivning av murar och plank är också bygglovspliktiga. Dessa bygglov är gratis hos Regionen och behandlas av en särskild handläggare.

  Vi hjälper dig gärna! Ring eller mejla oss, så bokar vi ett första kostnadsfritt möte hemma hos dig och tittar på just ditt projekt!

  Glada hälsningar,
  Boman Restaurering AB

 • Kan man få bidrag till renovering av gamla hus för att kulturvärdet ska behållas?

  Ja, det kan man! Hos Länsstyrelsen kan man söka bidrag kulturhistoriskt motiverade överkostnader vid bevarande av kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

  Vi hjälper dig gärna! Ring eller mejla så bokar vi ett första kostnadsfritt möte hemma hos dig och tittar på just ditt projekt!

  Glada hälsningar,
  Boman Restaurering AB

 • Hittar du inte svaret så fråga oss gärna