FöregåendeStäng XNästa

Ungt företag i antik bransch.

Om oss

Boman Restaurering AB grundades av Cecilia Hammarström 2003. Företaget arbetar med att erbjuda kunder råd och tjänster i samband med renovering och ändring av byggnader.

Många av företagets uppdrag är förlagda till Visby innerstad och den gotländska landsbygden. Uppdragen varierar från att ta fram bygglov- och bidragsansökningar till att utföra antikvariska förundersökningar och åtgärdsprogram och mycket mer. Vi är certifierade som sakkunniga kontrollanter av kulturvärden - behörighetsnivå K enligt Boverkets föreskrift BFS 2011:15 KUL2.

Vi är även medlemmar i Nätverk för byggnadsvård på Gotland, Byggnadsvårdsföretagen i Sverige samt ICOMOS. Dessutom är vi Smile friend till Operation Smile och stöttar deras fantastiska arbete. Läs mer på www.operationsmile.se.

Cecilia Hammarström

cecilia@bomanrestaurering.se

0705-25 75 77

Mer info

Cecilia är byggnadsantikvarie men också något av veteran när det gäller bygglovsprocessen och krångliga bygglovsärenden - i synnerhet i Visby innerstad. På kontoret ansvarar Cecilia för bygglovsärenden, speciellt bygglovsakuten, TA-planer, myndighetsutredningar och tillstånd. VD och ägare av Boman Restaurering AB. Född 1981. Fil. kand. examen Högskolan på Gotland. Fördjupningsår Restaureringskonst. Kungliga konsthögskolan, Mejan Arc. Ordförande för Byggnadsvårdsföretagen i Sverige.

Daniel Nymberg

daniel@bomanrestaurering.se

0707-72 69 32

Mer info

Daniel är materialspecialist och besiktningsman. Med sin gedigna bakgrund från Målarkalk har Daniel en speciell kompetens som specialist på kalkbruk och kalkfärg och tar därför ansvar för alla putsrelaterade projekt på kontoret. Daniel arbetar på Boman Restaurering AB sedan 2019. Född 1981. Tidigare delägare i Målarkalk AB där han arbetade i 17 år. Aktiv i Nordiskt Kalkforum, Buttlekalk AB och flitigt anlitad föredragshållare på temat traditionella putsfasader på högskolor och hantverksskolor i hela landet.

Malin Stengård

malin@bomanrestaurering.se

0739-30 99 85

Mer info

Malin är arkitekt och har hand om kontorets alla större projekt, både om- och tillbyggnad men också helt nya byggnader som sommarhus eller villor. Malin har flyttat hem till Gotland igen efter 15 år i Göteborg där hon arbetat bl.a på Figura arkitekter, där hon hållit i både större och mindre projekt som hotell, bostäder och inredningar. Malin har bra kunskap och känsla för material och detaljer och kan hjälpa dig att visualisera dina drömmar! Malin arbetar på Boman Restaurering sedan 2020. Född 1982. Kandidatexamen i design med inriktning inredningsarkitektur på HDK, Göteborgs universitet och masterexamen i arkitektur på Chalmers.

Amelie Mogard

amelie@bomanrestaurering.se
0708-91 71 90

Mer info

Amelie är i grunden inredningsarkitekt med erfarenhet som husarkitekt, projektledare och inom varumärkesutveckling. Efter nästan 10 år i Stockholm på bl.a. Wingårdhs och Nordiska Galleriet har hon nu flyttat till Gotland för att vidareutbilda sig till byggnadsantikvarie samtidigt som hon arbetar hos oss. Amelie har en bred erfarenhet med vikt på hotell-och restaurang samt high-end privatbostäder, och kan hjälpa dig med allt från bygglovsritningar till färgsättning, snickerier och möbler.

Amelie arbetar på Boman Restaurering AB sedan 2020. Född 1988. Bachelor in Fine Arts från Savannah College of Art and Design, USA samt kurser i möbel och inredningshistoria vid Sotheby’s Institute of Art, USA.

Vill du veta vad vi gör just nu?
Följ oss på Facebook och Instagram

facebook ikon
instagram ikon